Waarom is mentale training zo belangrijk?

De begeleiding die BestOfYou aanbied is voor iedereen van toepassing. Sporters zijn continu bezig zichzelf te ontwikkelen en verbeteren. De beste versie van zichzelf is wat iedereen wil zijn en optimaal presteren is waar iedereen naar streeft. Hierbij wordt al veel aandacht besteed aan de fysieke, technische en tactische aspecten van de sport. Om het plaatje compleet te maken moet ook het mentale aspect daarin meegenomen worden. Wanneer het in het hoofd goed werkt heeft het lichaam hier profijt van en andersom. Niet alleen wanneer zich problemen voordoen, maar juist preventief inzetten op het vergroten van je mentale weerbaarheid zorgt ervoor dat jij in elke situatie weet wat er van je verwacht wordt, jij je koppie erbij kan houden en boven jezelf kan uitstijgen!

Hoe ziet de begeleiding van BestOfYou eruit?

Een traject kan veel verschillende vormen aannemen. Mijn uitgangspunt bij de trainingen die ik geef is dat de sporter, coach of het team altijd het middelpunt is. Daar waar de behoefte ligt zal het traject omheen worden gebouwd. Ook kan de begeleiding op verschillende onderwerpen van toepassing zijn. Dit is afhankelijk van de hulpvraag waarmee iemand bij mij komt. Ieder traject is heel persoonlijk en op maat ontworpen. We kunnen aan de slag gaan met onder anderen:
– het stellen van de juiste doelen
– de invloed van gedachten
– het reguleren van en omgaan met stress
– effectieve communicatie en samenwerking
– zelfvertrouwen/zelfbeeld

Een traject begint met een kennismaking/intake en het afstemmen van de wederzijdse verwachtingen. Dit vind ik belangrijk, zodat voor beiden duidelijk is hoe de samenwerking eruit zal gaan zien en wat we aan elkaar gaan hebben. Hierna zal ik een inschatting maken hoeveel trainingen er nodig zullen zijn om resultaten te boeken. Als dit duidelijk en akkoord is kunnen we aan de slag gaan!