Sportpsychologie Inleiding: De Rol van de Trainer

Uit onderzoek blijkt dat het effect van mentale training bij jonge en talentvolle sporters groter is wanneer de trainer wordt betrokken bij het aanleren van mentale vaardigheden. Om te kunnen voldoen aan mentale leerlijnen die vanuit een club/vereniging/bond opgesteld worden moet een trainer basiskennis hebben van mentale vaardigheden die zijn sporters moeten verwerven.

In deze inleidende workshop over sportpsychologie maken trainers en coaches kennis met belangrijke mentale begrippen en vaardigheden en leren zij deze praktisch toepassen in trainingen en coaching. Onderwerpen die aan bod komen zijn:
– Motivatie en het stellen van de juiste doelen
– Presteren onder druk versus ontspanning
– Focus
– Gedachten
– Effectieve reflectie

Vanuit de theoretische kennis wordt direct de vertaalslag gemaakt naar de praktijk. Trainers en coaches gaan op een actieve manier aan de slag met de bovengenoemde vaardigheden en leren deze praktisch toepassen zoals ze dit bij hun eigen sporter/team kunnen doen.

De workshop wordt gegeven op de volgende data:
Maandag 27 januari 2020 (19:00 uur – 22:00 uur)
Donderdag 4 februari 2020 (19:00 uur – 22:00 uur

Licentiepunten: Licentiepunten zijn aangevraagd bij de KNVB.
Locatie:
 Kras Stadion, Sportlaan 10 in Volendam
Kosten: Deelname aan de workshop kost €49,- per persoon.
Aanmelden: Aanmelden kan door onderstaand contactformulier in te vullen. Zet bij het bericht de datum dat u de workshop wilt volgen en uw contactgegevens (i.v.m. de factuur en het certificaat dat u ontvangt na deelname aan de workshop). U kunt zich ook aanmelden door een email te sturen naar info@bestof-you.nl. 


Wilt u meer informatie over de workshop? Neem vrijblijvend contact op met BestOfYou om de mogelijkheden te bespreken.